vrijwilliger orvelte poort
 
Meld je aan als vrijwilliger

Mede dankzij het vele werk dat verzet wordt door onze vrijwilligers is Stichting Orvelte Poort tot wat ze is: een erfgoedorganisatie die niet meer weg te denken is uit Orvelte en wijde omgeving. Samen werken bestuur en vrijwilligers voor het levend houden van de historie van Orvelte en het typisch Drentse karakter van het aangrenzend landschap. De stichting is op verschillende terreinen actief. Denk bijvoorbeeld aan het beheer van de monumentale boerderij het Ottenshoes, rondleidingen verzorgen en activiteiten bedenken rondom de boerderij. Ook verzorgen onze vrijwillige gidsen rondleidingen door het dorp en de prachtige omgeving. Om het verhaal van Orvelte levend te houden worden ook demonstraties verzorgd zoals spinnen, stoelenmatten, smeden e.d. Deze verscheidenheid aan activiteiten brengt veel verschillende leuke werkzaamheden met zich mee. De hulp van vrijwilligers is hierbij onontbeerlijk.

 

Voor de uitbreiding van ons enthousiaste team zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers.
Nieuwsgierig? Neem dan contact met ons op.


Altijd leuk als je dit als vrijwilliger per mail ontvangt:

"Hallo Joop,

We hebben een leuke ochtend gehad in Orvelte. De kinderen mochten op het paard zitten van de paardentram, dus het kon al niet meer stuk voor mijn kleindochter die dol op paarden is. De film vond iedereen erg leuk en de rondleiding ook. Prima dus!

Hartelijke groet,
Anita van Harn"

 


Bezoek het Ottenshoes

Uw bezoek aan Orvelte kunt u het best beginnen met een bezoek aan de Orvelte Poort. U kunt daar alle informatie krijgen over het Dorp en de directe omgeving. Om een goede indruk te krijgen van de historie van Orvelte is een rondleiding door het Ottenshoes beslist aan te raden. In het Ottenshoes nemen onze gidsen u mee voor een rondleiding door de monumentale boerderij, ziet u de film het Orvelte Dagboek en zijn er geregeld oude ambachten te bezichtigen.

 

Toegangsprijzen het Ottenshoes:

Volwassenen  € 4,00 p.p.
Kinderen 5 t/m 14 jaar   € 2,00 p.p.
Gezinskaart 2 volw.+ 2 kinderen € 8,50 p.p.
Groepskaart v.a. 10 personen € 3,50 p.p.

Rolstoel huren kan voor €12,50 incl. borg van €10,00
Parkeren in Orvelte kost €3,00 p. dag.

 

Openingstijden:
10.00 tot 17.00 uur.

Seizoen loopt van 1 april tot einde herfstvakantie. Buiten het seizoen zijn wij ieder weekend geopend van 12:00 tot 17:00 uur.

Van 1 april tot einde herfstvakantie dinsdag t/m zondag geopend, in juli en augustus ook op maandag geopend. Ook open van 23 december t/m 7 januari. Gesloten op 1e kerstdag, oudejaarsdag en nieuwjaarsdag.